Το Andromeda Resort

βρίσκεται στη ράχη του Αγίου Γεωργίου, που εκετείνεται συνεχόμενα απο την πλατεία της Χώρας, έχοντας για θέα το Ενετικό κάστρο, τους παραδοσιακούς ανεμόμυλους και την καταγάλανη θάλασσα του Αιγαίου! Το Andromeda Resort βρίσκεται στην καρδιά της Αστυπάλαιας και είναι . . . .

  • 100 μετρα απο τη σταση του λεωφορειου
  • 200 μετρα απο τη Χωρα του νησου
  • 400 μετρα απο το Ενετικό καστρο
  • 800 μετρα απο το μουσειο του νησιου
  • 1000 μετρα απο το Λιβαδι
  • 8 χλμ απο την Μαλτεζανα (Αναληψη)
  • 5 χλμ απο το λιμανι (Αγ.Ανδρεα)
  • 8 χλμ απο το αεροδρομιο

Καλωσήρθατε στην Αστυπάλαια, οπου κάθε στιγμή θα σας μείνει αξέχαστη!

Αστυπάλαια

Η Αστυπάλαια ειναι η <<γέφυρα>> που ενώνει τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα συνδυάζοντας στοιχεία και απο τα δύο νησιώτικα συμπλέγματα. Είναι γεμάτη με πανέμορφες ακρογιαλιές και γραφικά χωριά προσκαλώντας τον επισκέπτη σε ενα μαγικό ταξίδι στο γαλάζιο του Αιγαίου και το λευκό των σπιτιών της.

Η Χώρα, πρωτεύουσα και λιμάνι ειναι κτισμένη πάνω σε ενα βράχο που εισχωρεί στη θάλασσα, σχηματίζοντας δύο ορμούς. Στη μία πλευρά βρίσκεται το λιμάνι και στην άλλη ο ορμός Λιβάδι. Η Χώρα αποτελεί για πολλούς την ομορφότερη πρωτεύουσα του νησιου στο Αιγαίο. Στη κορυφή της Χώρας δεσπόζει το Βενετσιάνικο κάστρο, κτισμένο με τη παραδοσιακή τοπική σκούρα πέτρα, περιστοιχιζόμενο απο άσπρα σπίτια. Μέσα στο κάστρο υπάρουν δυο κατάλευκες εκκλησίες με πέτρινα περίτεχνα καμπαναριά, της Παναγίας Ευαγγελίστριας και του Αγίου Γεωργίου. Οι εκπληκτικοί ανεμόμυλοι που βρίσκονται στο διάσελο πάνω απο τη σκάλα στη Χώρα, έχουν σχήμα κύλινδρου και ανήκουν στη κατηγορία του ξετροχαρη μύλου, του οποίου η σκεπή γυρίζει ανάλογα με την κατεύθυνση του ανέμου.

Το νησί χωρίζεται στο Μέσα και στο έξω νησί με μια αμμουδερή λωρίδα που τα ενώνει. Αν δεν υπήρχε αυτή η στενή λωρίδα , η Αστυπάλαια θα ηταν δύο γειτονικά ξεχωριστά νησιά. Στο έξω νησί σημαντικό τουριστικό σημείο είναι το Λινάδι, στα νότια της πρωτεύουσας. Στη περιοχή του Λιβαδιού βρίσκεται η εύορη κοιλάδα με τα οποροφόρα δέντρα και τα πανέμορφα λουλούδια. Μια πολύχρωμη εικόνα που δένει υπέροχα με το παραθαλάσσιο τοπίο. Στα νότια του Μεσα νησιού, βρίσκεται η Μαλτεζάνα ή Ανάληψη. Η Μαλτεζάνα πήρε την ονομασία της απο τους Μαλτέζους πειρατές που είχαν ως ορμητήριο τους το νησί το 1827.